e-butiker

Undvik fällorna på nätet

E-handeln slår ständigt nya rekord och det har blivit allt enklare att starta upp sin egen verksamhet på nätet. Det har lett till stora fördelar för både köpare och säljare. För köparna har det blivit både lättare och billigare att handla på nätet eftersom konkurrensen mellan olika e-butiker har gjort att priserna har pressats ned och servicen har blivit bättre. För säljarna har det visserligen blivit tuffare att nå ut med sitt reklambudskap, men i gengäld har antalet potentiella köpare blivit fler i takt med att fler inser möjligheterna att handla online. Att starta upp sin egen e-butik har aldrig varit enklare, men det är bara första steget – och det krävs att du passerar flera luriga fällor innan du har nått i mål.

Alla försäljare vet att nöjda kunder är stommen i varje lyckad verksamhet. Därför är det också en oerhört viktig regel för alla innehavare av butiker – på nätet såväl som i fysisk form – att aldrig lova sådant som du inte kan hålla. Det finns nämligen inget som kunder irriterar sig på lika mycket som brutna löften. Om de köper något med garantier om en viss leveranstid eller en särskild hållbarhet kan du vara säker på att kunden aldrig kommer att handla av dig igen om du misslyckas med att möta deras förväntningar. Dessutom lär de berätta för sina vänner och bekanta om sin negativa upplevelse hos dig. Det kan vara en potentiell katastrof för din affärsverksamhet.

Woman Sits at a Desk Using a Laptop and Paying a Bill Online With Her Credit Card

Som e-handlare är det bättre att ta saker i lagom takt. Visst är det kul att växa snabbt och om du får en möjlighet att expandera bör du ta den, men det får aldrig ske på bekostnad av din förmåga att tillfredsställa dina kunders behov. Om du är osäker på om du kan leverera alla dina beställningar lönar det sig i längden att tacka nej nu. Annars riskerar du att skapa missnöje bland kunderna och det brukar straffa sig långsiktigt.

E-handeln har bara funnits i några årtionden och som bransch förväntas den att utvecklas ytterligare. Numera går det att köpa det mesta på nätet – klockor, bilar och sängar är bara några exempel på varor som finns tillgängliga online.