e-butiker

Säkra betalningar vid internetköp

Att köpa varor över internet i stället för i butiker blir allt vanligare. Det är bekvämt att sitta hemma med datorn och beställa det du behöver i stället för att trängas med andra i överfyllda butiker. Det man behöver fundera över är betalningen av varorna. Man måste vara säker på att de sidor man ska använda för att handla sina varor på är säkra och inte kommer att lura av dig dina pengar. Som tur är finns nu vissa säkerhetsåtgärder som bankerna har tagit för att försäkra sig om att man som kund kan handla på ett säkert sätt, både i butik som på nätet.

Ny teknik med digitaliserade plastkort

Nu har Resurs Bank tillsammans med Mastercard lanserat en digital plånbok som kallas för Loyo Pay vilket är en Ny teknik med digitaliserade plastkort. Det är den första digitala plånboken i Sverige och kommer att låta kunden utföra sina betalningar i alla de olika kanalerna: online, i butik och i appar. Det är en tjänst som ska göra det smidigt för kunden att betala oavsett var man är men samtidigt vara en säker tjänst eftersom den använder avancerade säkerhetsmetoder. Plånboken ska vara en lösning för de behov som vi som snabba konsumenter har skapat. Vi vill ha ett smidigt sätt att kunna utföra våra transaktioner men samtidigt veta att våra pengar är säkra.

Att handla på nätet

Internet-handel ökar med oerhörd fart och fler och fler använder sig av de tillgängliga tjänsterna. Vad gäller då när man handlar på nätet? Tänk på att undersöka så all viktig information finns på sidan innan du utför ditt köp. Det ska finnas säljarens namn, adress, e-postadress och organisationsnummer tydligt skrivet på sidan. Säljaren måste också informera om att företaget följer lagen om distansavtal det vill säga att köparen har rätt att returnera den oanvända varan inom 14 dagar. Använd dig av kundtjänsten på den sidan du är på, om du har frågor. Det är lättare att ställa frågorna innan du har köpt varan och därmed undvika misstag och missförstånd.