e-butiker

Köpa badrumsmöbler på utländska e-butiker?

Att renovera ett badrum kostar en hel del pengar, och det är naturligt att man vill spara in på pengar där man kan. Vissa tycker dock att även det billigaste alternativet i Sverige är för dyrt, och vänder sig utomlands, antingen genom att göra en resa eller genom att handla på utländska e-butiker.

Om man bor längre söderut i landet kan det löna sig att själv hyra ett släp och göra en resa till Tyskland, Polen eller Estland för att köpa inredningen till sitt badrum, särskilt om man ska köpa allt nytt. Har man längre att åka kan det dock vara mer lönsamt att betala frakten till Sverige genom att beställa sakerna online. Just VVS-artiklar och badrumsinredning är relativt enkelt att beställa via en e-butik, till och med när e-butiken inte finns på engelska eller svenska. Det beror på man kan identifiera VVS-varor med hjälp av deras modellbeteckningar, och därmed veta att man har valt rätt.bathtub-890227_640

Det går att spara åtskilliga tusenlappar på att handla sina VVS-varor från utländska e-butiker, men man måste ha själva byggarbetet i åtanke när man handlar. Förutsatt att man inte ska utföra arbetet själv, utan anlita en hantverkare, kan det hända att hantverkaren avråder från att köpa materialet utomlands. Det beror på att han eller hon har en skyldighet att avråda konsumenten om en produkt inte verkar hållbar eller inte är kompatibel med övrig utrustning. Det vanligaste är att hantverkaren själv införskaffar allt material som behövs. Så länge man är tydlig från början med att man kommer att köpa en viss del eller allt material själv kan man dock undvika missförstånd och konflikter. Ett bra tips kan vara att använda sig av Hantverkarformuläret på Konsumentverkets hemsida. Genom att fylla i det preciserar kunden tillsammans med hantverkaren vad som ska ingå i arbetet och vem som köper vilket material. Andra saker som du måste tänka på innan du handlar från en utländsk e-butik är om det tillkommer några extra avgifter för porto och leverans, hur lång leveranstiden är och om det finns en kundservice att prata med om något skulle gå fel.

Innan du vänder dig till Tyskland, Polen eller Estland bör du dock gå in på Buildor.se och titta på deras priser på badrumsinredning – du kanske blir förvånad.