e-butiker

Fraktbolag

Det ligger i sakens natur att det en e-butik också behöver ha ett avtal med ett eller flera fraktbolag. Hur ska annars kundernas lagda beställda varor kunna levereras. Eftersom det numera finns en mängd olika utlämningsställen då Postens tidigare monopol upphört, är det en mycket god idé att ha avtal med fler än ett fraktbolag. Här ges några exempel på de fraktbolag en nyetablerad e-butik kan teckna fraktavtal med:

 

DB Schenker
Med ett fraktavtal med DB Schenker kan den som öppnar e-butik i Sverige skicka beställda varor till kunderna via landtransporter på väg och järnväg. För det fall man även har kunder utanför Sveriges gränser, inom eller utom EU, erbjuder DB Schenker även internationella sjö- och flygfrakter. De har satta miljömål som är förknippade med sina kunders krav på en miljömässigt optimal hantering av transporter samt en både miljömässig och effektiv logistik.

Med DB Schenker som fraktpartner möjliggörs en kombination av olika transportsätt. Det är också enkelt att boka transport.

 

DHL
DHL erbjuder både stora och små kunder fraktmöjligheter både inom och utom Sverige. Därmed är även DHL ett fraktbolag en nyetablerad e-butik kan teckna fraktavtal med avseende frakt av beställda varor till e-butikens kunder. Läs mer om DHL:s erbjudanden och tjänster, priser och tidtabeller på deras hemsida. Det är enkelt att boka transport och skriva ut fraktsedlar. Det är Deutsche Post som står bakom DHL. Så med tyskarnas effektivitet bör man kunna räkna med snabba och säkra paketleveranser till privatpersoner i Sverige.

Santa driving forklift carrying big present in warehouse

Santa driving forklift carrying big present in warehouse

 

Postnord
Det är ingen mindre än Posten, som återuppstått i nytt namn, Postnord. Postnord är också en möjlig fraktpartner för e-handlare. Med Postnord får man en samarbetspartner som kan Norden. Man har ju varit verksam under lång tid och lär därför ha Nordens bäst utbyggda distributionsnät. Därmed får man som e-handlare god hjälp med leveranser till sina kunder. Det går även att skicka gods från dörr till dörr inom Sverige

 

Ett litet tips! Låt kunderna få välja mellan olika fraktsätt eftersom de kan ha olika långt att gå till olika utlämningsställen. Nöjda kunder får välja själva. Självklart är det e-handlaren som beslutar om vilken fraktkostnad det är som gäller per fraktsätt, ekovänligt och vikt.